hesa om livet efter Gastricby pass operation.

Alla inlägg under maj 2009

Av Helen - 11 maj 2009 08:44

Alla nyvakna.. Idag skiner solen.. Härligt.. Har inte sovit så bra i natt.. det har varit varmt varmt varmt.. Så när klockan ringde 06.45 var man måttligt trött.. Är ingen morgon människa.. Alltså jag vill ju upp, men jag får inte mycket gjort på förmiddagen.. Egentligen behöver jag inte ens kliva upp för Erika kan ju faktiskt kliva upp å ge sej iväg till skolan själv.. Men herregud, då blir ju alla dagar lika med sovmorgon varje dag.. Nej, då är det skönare att kliva upp i veckan och sen känna att det verkligen är Lördag morgon och man INTE behöver kliva upp..


Ja nog om detta.. Får se vad denna dag har att erbjuda.. Kanske skriver en till blogg senare.. Det är ju någon som tycker jag ska blogga varje dag, hoppas du är nöjd nu yster ; ).. Ha det gott.. Kram

Av Helen - 10 maj 2009 17:59

Skulle skjutsa oscar till busstationen, och när vi står där ser jag 2 blixtrar bredvid varandra och sen en jädrans knall.. och precis när det mullrar får jag ett mess på min mobil, så det vibrerar i jack fickan.. Kan tala om att jag är VÄLDIGT rädd för blixt och dunder.. Hjärtat slog i 130 tror jag, gud vad rädd jag blev : / Men det var ju bara Elicia som skickade mess ; ).. Sen for vi till Coop och handlade lite... Tordes knappt kliva ur bilen.. Och erika och Pelle skrattar förstås åt mej.. Dom säger det är HÄRLIGT med åska!!!! HUR kan man tycka det.. Visst, det kan vara fint och mäktigt att titta på, men absolut inte kul när det är nära..


Har inte gjort så mycket idag.. Spelat tv spel.. Handlat, blev så sugen på nå kött, så det blev fläsk karré och strips till middag och jag njöt av middagen.. Älskar kött i alla dess former (tror jag). Fast inte blodig biff å såna saker utan det ska vara väl lagat..


Elicias mage växer så det knakar, det går fort nu.. Hon är i vecka 20 nu så det är hälften kvar.. Dom har några namnförslag, men det lutar åt Amie.. Rätt fint när man sagt det några gånger... Ovanligt är det me.. Åtminstonde med den stavningen..


I dag har det regnat, haglat och varit solsken.. Inte så varmt heller om inte solen är framme.


Väntar på mess eller en pling på att min dotter med sambo ska ha kommit hem från Östersund.. Man är ju alltid lite orolig när dom är ute och far så långt.. Dom åkte ner i Torsdags för att närvara när hennes farmor fyller 70.. Dom har bott hos mamma och pysslat om henne lite... Hon ringde idag och berättade att hon fått GRILLAD mat, vilket hon inte får så ofta förstås, eftersom hon är ensam och inte ens har en grill.. Anders hade rensat avlopp och skurat badkaret.. Så hon var väldigt nöjd med besöket ; ).. Inte lätt att bli gammal och SE saker som behövs göras men inte kunna göra dom själv.. Är kanske inte så kul att behöva be om hjälp så fort man vill ha nåt gjort..


Ja ja Sverige vann mot USA i hockey.. det var bra!!


Nu ska jag koka lite kaffe... Men ha en bra söndag.. Kram

Av Helen - 8 maj 2009 20:36

Hockey är jag inte speciellt intresserad av, så jag sitter vid datorn och kollar runt lite.. Blir lite spindelharpa : ).. Visst, det KAN va spännande att se när sverige spelar, men inte så att man bänkar sej direkt..


Har gjort och druckit lite Irish coffe (ursäkta stavning) så jag är alldeles varm i kroppen nu. Steg visst åt huvudet direkt.. Det blir en lugn kväll.. Meningen jag skulle ta ett varmt bad, men känner inte för det nu när man är alldeles varm ändå..


Så jag kollar väl runt här lite och filosoferar om livet i stort och smått..


Ha det gott... Kram

Av Helen - 8 maj 2009 15:57

Värken håller i sej, men är lite bättre.. Vet inte vad jag ska göra.. jaja bara gilla läget!

Det är kallt ute, solen skiner, men det blåser så jäkla kallt Brrrr...

Elicia kom tidigt i morse för hon hade varit till tandis på morgonen, så hon fick äta frukost här och sen blev det några omgångar med Yatzy! Sen har vi inte gjort så mycket, pelle har packat nån kartong.. I går packade vi åxå lite, börjar se lite tomt ut på väggarna här nu..

For upp till Elicia en sväng för vi tänkte få hyra bastun där uppe.. men oj vilket strul att få tag i nyckel.. Jag vet inte hur många vi var till och hur många trapp uppgångar vi var in i, men ingen visste vem som hade nyckeln.. I dag har hon provat ringa vaktmästaren, men inte fått tag i han än.. Så vi får se om det blir nå bastudad!! Skulle vart så jäkla skönt...

Oscar kommer idag och stannar till söndag... Ska steka lite pannkaka till middag.. det är super gott att göra pannkaka på havremjölk.. Väl värt att prova, även om man tål mjölk..

Blir en lugn kväll.. Snart börjar hockey som pelle ska se, och jag får laga mat medans.. men det gör inget, lite jobbigt att steka bara, men har ju gjort det förr ; )..

Ha en bra fredag kväll... Kram

Av Helen - 5 maj 2009 12:14

Igår var vi och skjutsade runt elicia och johan.. Dom skulle på Ö&B, Barnens Hus, Partilagret, hämta ut nå paket på stan.. hem och lagade mat, blev korvstroganoff med ris som Pelle lagade.. Gott var det! Senare på kvällen kom Elicia och gav mej MASSAGE och jädrans så skönt det var och välbehövligt.. Hon är otroligt duktig på att ge massage.. Hon skulle verkligen utbilda sej inom nå sånt..


Erika var på Strömbacka skolan och tittade på lite olika utbildningar, men hon fastnade mest för Bygg programmet.. Hoppas hon pluggar på nu så hon tar sej in på det.. Alltid lättare om man har ett mål.. Hon fick sin tandställning igår som ska trycka fram en framtand så den blir rak.. En tandställning man fäster uppe i gommen och plockar ut när man äter och så.. Hon har lite svårt för att prata, blir en del läspande ; )..


I efter middag ska vi på middag hos elicia och johan, det blir spännande att se vad dom ska bjuda på.. Alltid härligt att få åka bort att äta.. Har lite värk idag med så det har blivit spikmattan några gånger.. Blir fort trött i musklerna, men provar vila mycket.. Håller på att packa lite, herregud vad tiden rusar iväg! Vi flyttar ju snart.. Dessvärre åker vi på dubbel hyra i Juni, men det ska nog gå bra hoppas jag.. Får leva på kärleken ; )


Oj oj vad det ska bli skönt att flytta ifrån dessa tröga vaktmästare, man får aldrig nånting gjort.. Har ju sagt till om en ny kontakt för snart 4 veckor sedan, dom skulle beställa en ny.. Blev lite less så jag skrev ett mejl och undrade om dom skulle tillverka kontakten eller vad.. I går pratde jag med vaktmästaren och han sa det kunde ta 6 VECKOR!!!!!!!! innan dom fick grejerna, kunde inte annat än skratta.. Jag orkade inte ifrågasätta det.. Herregud, ett sånt hölje kan man väl köpa till och med på Dollarstore!! Ska ju ändå snart flytta.. Tycker lite synd om nästa hyresgäster bara..


Nej tror jag ska gå och fixa lite lunch, börjar suga i magen nu.. Sen packa lite mer.. Kram

Av Helen - 3 maj 2009 21:37

Ja så har min söndag sett ut... Vaknade tidigt i morse med att jag kunde inte röra mej.. Ont i nacken, axel nånting fruktansvärt.. Har aldrig haft så ont förut.. Kom till och med tårar för det gjorde så otroligt ont.. Så jag har varvat spikmatta med värmedyna.. Gör fortfarande ont men är uthärdligt.. Får se hur man kan sova i natt.. Tror det har blivit lite häftigt för min kropp med allt.. Och jag har väl inte vilat så som jag behövt kanske.. Men som sagt, i morgon är det en ny dag, och jag hoppas den blir MYCKET bättre än den här..


Blev bjuden till Elicia (dotter) på middag, men var tvungen att tacka nej, får ta det en annan gång när jag mår lite bättre.. Oscar och Erika är ihop igen så dom har vart här idag.. Lagade lite köttfärssås och spagetti till middag...


Blir så förbannad på en viss person som inte kan hålla sej från drickandet när han ska träffa sina barn.. Känns otroligt skönt att dom är stora nu och kan åka därifrån.. Att det finns andra i Lule i närheten dit dom kan fara.. Men han får lida för det mest själv tror jag för snart vill hon väl inte träffa han mer om han ska fortsätta på det viset..


Nej nu blir det sängen, man blir otroligt trött av att ha värk, så bara jag hittar nån bra ställning att sova i så tror jag att jag somnar fort i kväll..


Ha det gott och ta hand om er!! Kram

Av Helen - 2 maj 2009 12:42

Ja då var man nyförlovad då ; ).. Känns väldigt bra. Förlovade oss på valborgsmässoaftonens morgon. Pelle bad mej sätta mej vid bordet, han tog min hand och sa de vackraste ord jag hört. Han sa att han älskade mej lika mycket nu som för 5 år sedan, att jag var den vackraste i hela världen och att han skulle älska och vara mej trogen hela livet. Själv satt jag och STORGRÄT och fick inte fram många ord. Sen satt vi ringarna på fingret. Blir rörd bara jag tänker på det, en händelse jag kommer minnas länge länge..


Sen blev det full fart på en dag man önskade man bara hade fått ta det lugnt.. Hade tvättstugan, enda tiden som fanns ledig och rena kläder vill man gärna ha.. Iväg till Coop och handla mat som vi skulle bjuda mina barn med pojkvänner på.. hem och lasta ur maten.. Iväg till Ulla på en snabb kopp kaffe.. hem och börja med maten.. Gjorde en Laxrulle till förrätt, en Supergod filégryta med potatisgratäng och sallad till huvudrätt, och vaniljglass med varm sylt till efterrätt.. Var otroligt gott alltihop, så det blev bra.. Men lagade mat i typ 4 timmar innan det var klart.. Så när alla gett sej av härifrån var man totalt slut.. Man har ju inte vilat upp sej sen Karesuandoresan.. Så jag har haft värk sen dess nu.. men nu blir det lugnt så då får jag vila.. På kvällen sen blev det inte mycket mer än TV och sen sängen.. Erika var in på en nattbio och kom hem vid 1 tiden..


Igår var det dax för fest.. Först hos Barbro sen hotellet och sen blev det en liten efterfest med så vi var hemma vid 3 tiden i morse : /.. Var väldigt trevligt som vanligt.. På hotellet ropade dom som spelade att dom skulle fira ett par som var ny förlovade som hette Helen och Pelle och talade om var vi satt.. Gud vad dumt det kändes, blev ju helröd i ansiktet när alla tittade på oss och klappade händerna, men kul var det.. Var ju förstås Ulla som hittat på det där.. Fick ju tyvärr en fruktansvärd huvudvärk p.g.a att jag har så ont i nacken.. men det var bara att bita ihop och prova hålla god min när det kom fram till att vi skulle på efterfest till Ulla.. Tog ett tag att gå hem till henne. Alla var väl lite runda under fötterna.. Fick åka taxi hem som tur var, för Janne och Barbro tog taxi så eftersom dom åkte samma väg så fick vi åka med.. Gud så skönt det var.. Huvudet sprängde så det tog ett tag innan man somnade medans Pelle snarkade gott..


Vaknade idag vid halv 9 av mobilen ringde, det var Manne (sonen) men orkade inte prata så mycket då.. Somnade om och vaknade av att Elicia ringde, så då klev vi upp vid halv 11 och drack kaffe.. Känner mej rätt bra idag.. Drack bara whiskey hela kvällen igår och nån cider, och det verkar funkade rätt bra.. men man är ju SÅ seg och lär så förbli hela den här dagen.. Har lovat skjuts åt Elicia och Johan till Coop senare i eftermiddag så dom får handla upp lite mat.. behöver ändå dit själv och handla lite småsaker så.. Erika ska visst upp till Lule senare och stanna där tills i morgon..


Vill tacka alla mina nära och kära för alla gratulationer! Det har värmt hjärtat..


Ha en underbar Lördag i den strålande solen! Kram

Ovido - Quiz & Flashcards