hesa om livet efter Gastricby pass operation.

Alla inlägg under augusti 2009

Av Helen - 9 augusti 2009 14:38

Idag är det verkligen HETT ute.. Termometern visar 28,7 i skuggan (pust) Inget för mej det här.. Fötterna är som 2 stora klumpar bara.. Var tvungen att åka en sväng på coop för att handla lite, så elicia och jag for iväg.. 58 gr i bilen, men oj så skönt det var inne på coop, där har man kunnat gå hela dagen.. Men man ska väl inte klaga på värmen, snart blir det kallt : /..


Ska grilla revbensspjäll till middag idag, får se hur det blir, har aldrig grillat det förut.. Blir vitlöks potatissallad till det Mumsigt värre.. Är förresten den enda potaissalladen erika kan äta förutom konsums egna märke, men den är inte lika god.. Ha en bra dag i värmen.. Kram

Av Helen - 9 augusti 2009 10:01

Blir inte så stor bild men lägger ut ändå..

Börjar bli nyfiken på livet som ligger här inne ; ) men inte allt kvar nu..

Av Helen - 9 augusti 2009 09:40

Ja nu vill jag inte vara utan Pelle mer.. Längtar som en tok, men det är ju ett bra tecken det.. Skulle väl vara värre om man tyckte det var skönt HELA tiden.. Men dessvärre lär jag få längta ett tag till.. Var ju meningen han skulle komma hem idag, men hans syster ville ha hjälp med att göra ved, så han stannar några dagar till och tar sedan bussen hem.. Ja ja det får väl gå det me : /..


Igår gick jag, elicia och erika till skogen och plockade lite blåbär.. Finns hur mycket som hellst.. Jobbigt att plocka för hand bara : / men fick ihop så det blir lite blåbärspaj och muffins.. Smaskade på blåbär och mjölk när vi kom hem ; ). Ska ta bärplockaren en dag och se om man får ihop till lite sylt med.. är ju så gott.. Det värsta är ju rensningen efteråt.. Tycker INTE om att plocka och rensa bär, men det är himmelskt gott med ÄKTA sylt..


Annars var det en lugn dag igår.. Gjorde inte så mycket mer än diskade och lagade mat..


Glömde ju skriva att jag shoppade ett svart överkast med broderade blommor på som åxå är svarta, en svart jättefin skjorta och en blåmönstrad topp när vi var i Ö-sund.. Kan ju inte lägga upp bilder för vi har ingen digital kamera : (.. En sån vill jag ha när jag fyller år ; )..


Jaja.. Nu ska jag se om huset kan erbjuda lite frukost.. Börjar knorra i magen.. Sen får jag se vad som händer.. Kanske sola idag! Kram

Av Helen - 7 augusti 2009 21:32

Vaknade av mess kl halv 9 ca i morse.. Klev upp å gjorde kaffe eftersom jag ändå inte kan somna om när jag väl vaknat.. Det var alldeles disigt ute och jätterå luft, men sen försvann diset och solen kom fram.. Och jättevarmt har det varit.. Har haft ont i huvudet och värk hela dagen så jag har inte orkat göra så mycket tyvärr.. Tar ett tag att repa sej efter Ö-sund resan..


Elicia har vart här förstås, jag har varit på affären och sen gjorde jag pastasallad med kassler till middag och sen har jag bakat lite matbröd.. Men jag orkar ju knappt röra ihop degen, oj vad jag vill ha en hushållsassistent, skulle underlätta vid bakande.. Sen har jag varvat mellan tvn och spikmattan..


Elicia och erika gick till skogen och plockade lite blåbär, så nu har erika gjort blåbärs muffins som jag snart ska få smaka på, blir gott kvällsfika ; )..


Ha en bra kväll.. Kram

Av Helen - 6 augusti 2009 20:37

Soligt och otroligt vamt idag.. Skjutsade Pelle i morse till bussen.. Han ska först till Lule för att sedan åka vidare mot Aapua.. Han ska på sin systers begravning i morgon, inte kul alls..  Det blev tyst och tomt här samtidigt som det är skönt att få vara ifrån varandra och längta lite.. Händer inte ofta..


Elicia kom hit så vi har färgat hår alla tre tjejerna.. Erika ville inte vara blondlängre så hon färgade svart.. Jag och elicia blev mörkbruna.. Värmde på lite mat så elicia åt här med..Sen har det blivit lite tv.. Erika är med kompisar. Har fixat Facebook som alla pratat om.. Men tycker mest det verkar invecklat, men det kanske bara är så här i början..


Ja det pinsamma i dagen var den att jag dushade i morse och upptäckte att vattnet inte rann ner som det skulle utan kom ut lite på golvet.. Men hur det var så blev det bra.. Ända tills på eftermiddagen då erika skulle skölja ur sin hårfärg.. Jag skulle skynda mej på toa först, och när jag spolade bubblade det upp vatten under badkaret.. Aj aj stopp i avlopp : /.. Så jag ringde vaktmästaren och efter många om och men skulle han skicka någon som kunde hjälpa mej.. Det kommer en ung kille och börjar med avloppet, då han plötsligt säger: Hoppsan, nu ser jag nog varför det är stopp och drar upp en ANVÄND tampong ur avloppet.. Jag visste inte vad jag skulle säga, högröd i facet fick jag bara fram ett: Ojsan, hur har den hamnat där? Han sa att spolar du ner sånt så blir det stopp och kommer ut under badkaret istället.. Snacka om pinsamt.. Och erika och elicia satt i köket å höll på å garva ihjäl sej.. Så nu tänker jag ALDIG mer spola ner såna i toan, för jag vill inte bli betalningsskyldig.. Oj oj vilken dag!


Ja ja så gick det med det.. Nu ska jag kolla runt och se om jag hittar nå snygga gardiner på nätet.. Vill ha NYTT  och FINT.. Kram och ha en bra kväll..

Av Helen - 5 augusti 2009 11:14

Vi har ju varit i Östersund i 11 dagar, men jag skriver lite kortfattat om vad som hände där, annars får jag sitta hela dagen å skriva och det orkar jag inte..


Vi överraskade i alla fall mamma för vi sa inget om att vi skulle komma.. Kom ner vid 5 tiden på Fredag eftermiddag, ringde på dörren och mamma öppnade och jag lovar, hon hade hakan vid knäna när hon såg att det var vi, så det var kul.. Gjorde iordning lite mat och sen blev det kortspel.. Kan tala om att min mamma är GALEN i poängpoker, och vi har spelat det nu alla dagar där nere..Man blir ganska mättad på det kortspelet kan jag lova.. ; )


Skulle överraska min son åxå men han var inte hemma förstås så då skulle vi åka och se om min lillasyster i Torvalla var hemma, men hon var åxå borta, så det var bara att åka tillbaka till mamma.. Ja sen har vi varit in till östersund 1 dag, shoppade lite och träffade 2 systrar på stan så vi gick med dom ett tag.. Plockat jordgubbar en dag, så nu har man lite av det i frysen, MUMS! Varit bjuden till mina 2 äldsta systrar på middag en varsin dag. Näst äldsta bjöd på surströmming (kräk) och pelle lyckades få i sej 1 strömming, men jag undrar om det inte var för de 7 snapsarna han lyckades klämma ner dom (ha ha ha).. Jag fick grillad kyckling så det var gott.. Har hälsat på älskad lilla syster och hennes goa tjejer: Hon piercade erika i läppen. Hälsat på son med sambo. Och sen har vi klippt gräs till mamma, slagit ner lång gräs i hennes "backe", putsat lite fönster ute på altanen, haft besök av son och av syrrans flicka som har så söt dotter på 1 år, det var kul att få träffa dom..

Följde mamma på sjukhuset en dag, hon skulle på återbesök.. Lagat mat och pysslat om mamma och som sagt, SPELAT KORT...


Ja det var våra dagar i korthet.. Kom hem i går eftermiddag och var på coop å handlade innan vi for hem och gjorde mat.. Elicia var här, hon hade visst längtat väldigt mycket efter oss (stor som hon är).. Så vi åt lite och sen var det dax för YATZY ; ) Elicia hade köpt nytt block som en välkomstpresent ; ) byter ett spel mot ett annat.. Men jag orkade bara en gång, för jag hade sån värk att jag trodde huvudet skulle gå i molekyler.. Sen blev det spikmatta..


Våran katt Stefan är väldigt speciell ; ) han har jamat och skrikit hela tiden när vi varit borta, elicia har varit kattvakt, men han tyckte inte om det tydligen. Hon har näst intill blivit galen på han.. Sen har han kissat ner erikas säng (Grrr) vilket han även gjorde förra året när vi var borta.. I ren protest, för han kissar aldrig någon annanstans än i lådan när vi är hemma.. I natt sov han hela natten och är hur lugn som hellst nu.. Denna katt är otrolig, eller hur elicia? ; ). Så nu måste vi köpa ny säng till erika, hmm blir ju billigt..


Nej nu orkar jag verkligen inte skriva nå mer så nu får det räcka för idag.. Ska städa lite och sen tvätta på eftermiddagen idag, om man orkar.. det är HETT här.. Men håll till godo och ni som läser, alltid roligt att få kommentarer så man ser vem som läst ; )..


Kram

Av Helen - 4 augusti 2009 22:03

Eller det är väl några timmar sen nu vi lämnade Jamtland för att återvända till det vackra Pite ; ).. Med blandade känslor förstås som alltid.. Vill ju inte lämna mamma men samtidigt längtar man ju hem..


Skriver mer en annan dag, orkar inte nu för jag har värk som heter duga : (


Så ni får vänta ett tag till... Kram och ha en bra kväll...

Ovido - Quiz & Flashcards