hesa om livet efter Gastricby pass operation.

Direktlänk till inlägg 7 mars 2011

Sjukhus!!

Av Helen - 7 mars 2011 18:09

Dom ringde idag och jag ska få komma på CTG röntgen nästa Tisdag och två timmar senare ska jag till specialist ortopeden.. Så jag får ta det lugnt ett tag till.. men verkar inte göra så mycket, för har en förkylning som ligger och lurar i kroppen..

Älsklingen har åxå förkylning, och hade lite feber idag..   


Men nu när man ska ta det lugnt så vill man ju bara iväg och träna, konstig man är   ..


Och till en som ska opa sej snart (kanske).. Det är mycket att tänka på och självklart kan det bli kompikationer med en sån op.. Men det kan det ju med alla i och för sig.. men det är väl det att här har du ett val och hinner fundera.. Det gör man ju inte om det blir akut op..


Sen går man ju självklart ner en hel del under flytperioden före op. Så att man inte går ner så mycket INNAN man börjat med flyt brukar inte vara nåt större problem för de flesta.. Här uppe är det 10% ner innan op.


Smärtan efteråt är åxå väldigt olika.. För mig gick det hur bra som hellst och hade bara väldigt lite ont, medans jag vet de som har väldigt ont efteråt. Så allting är väldigt olika från person till person..


Klart det är jätte jobbigt första tiden efter op med soppor.. Man är lite rädd för dumping och såna saker.. men det är en så kort tid allt det där. Man kan ha svårt att dricka vatten, ha lätt för att må illa, bli förstoppad. Men sen den första tiden är förbi med soppor och pureer så flyter det på rätt bra, i alla fall i mitt fall. Jag äter nästan allt, men är mer känslig för fett och socker..


Och det är åxå olika från person till person hur mycket sött och fett man tål. En del tål inget medans en del inte känner av nåt efter att ha ätit lite onyttigare..


Men gör man en sån här op så är det ju inte meningen heller att man ska äta massa skräpmat, utan tänka lite på vad man äter förstås. Det är ju bara ett hjälpmedel, så lite jobb får man göra själv med..


Det är snart ett år sen jag gjorde det, och jag funderade MÅNGA MÅNGA år innan, om det var värt det, vad som kunde hända o.s.v  men jag ångrar absolut inget. Nu är man så van så man tänker inte att man är opad.. Men det gäller ju att man verkligen tänker till och läser för och nackdelar.. Och sen är det upp till var och en och välja..


Ett långt inlägg, men men.. Ha en bra kväll.. Har en banan paj i ugnen jag, så det blir att smaka en bit       

 
 
Sussie

Sussie

7 mars 2011 21:23

Tack för svaret :)
Jag har med funderat på denna op i många år. Så jag har läst hur mycket som helst om detta :)
Men ändå så får man ju massa frågor i huvet :p
Jag tänker absolut inte äta massa skräpmat efter operationen...jag äter sällan skräpmat nu heller.

Tack så jättemycket för att du svarade på mina frågor :)
Kram

http://mittlivminavalminvikt.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helen - 18 juli 2012 06:44


Japp, jag är verkligen en dålig bloggare.. Men nu ska jag göra ett försök igen ;)   Vardagen rullar på och jag mår rätt bra.. Just nu kämpar jag med att få igång motionen så jag kanske kan få till min kropp så jag trivs med den.. Gå ner nåra kilo...

Av Helen - 1 april 2012 06:45


   Min älskade Mamma!Svårt att förstå att du plötsligt inte finns mer...Saknar dig så otroligt mycket! Saknar att kunna ringa dig och surra bort en stund.. Du fanns alltid där, när man ville dela glädje ämnen.. Och det gick inte att dölja om nåt tråk...

Av Helen - 7 mars 2012 08:04


  Våran älskade katt Stefan fick somna in i Måndags!   Han levde gott och var en alldeles speciell katt med en väldig personlighet.. Han tyckte om att leka kurragömma och letade glatt tills personen var hittad.. Han blev 14 år gammal, så det var ...

Av Helen - 17 januari 2012 06:46

Ja kakor har jag banne mej blivit beroende av.. Har aldrig känt mej beroende av nåt sött förut, men nu... Blir rastlös och grinig om jag vet att jag inte har kakor hemma   Konstigt.. Men nu är det slut med det!! Ska nu jobba på att bli av med beroend...

Av Helen - 8 januari 2012 08:06

I Fredags kom min stora syster med dotter hit upp.. Amanda ska bo här uppe 1 år och plugga ute på Framnäs, så dom håller på att installera henne där.. Hon bor på elevhemmet! Så jag bjöd på middag när dom kom.. Blev fyllda kyckling fileér, fyllda med ...

Presentation


Jag som skriver här!

Omröstning

Är du kille eller tjej?
 Kille
 Tjej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards